Oprema za mobilne telefone

Vaš telefon zaslužuje najbolje

 

Koliko osoba poznajete koje ne koriste mobilni telefon? Verovatno nijednu ili možda par. Mnogo češće ćete sresti ljude koji svakodnevno nose i koriste po dva ili više ovih popularnih pametnih sprava.

Ogroman deo naših života zavisi upravo od mobilnog telefona – druženje, zabava, poslovanje, informisanost…Za sve što vam padne ili ne padne napamet već postoji aplikacija.

Često se pitamo kako smo uopšte živeli pre pojave mobilnog telefona. Većina nas ne odvaja se od svog ljubimca ni kada ide na spavanje, a statistika pokazuje da bi veliki broj ljudi i na pusto ostrvo poneo baš mobilni telefon. Naravno, kada bi tamo bilo dometa neke od mobilnih mreža.

Proizvođači mobilnih telefona utrkuju se da korisnicima ponude nove modele sa što boljim performansama i dužim spiskom specifikacija. Ulaganje u funkcionalnost i moderan izgled u drugi plan bacilo je fizičku izdržljivost. Najnoviji modeli znatno osetljiviji u odnosu na one iz perioda skoro neuništivih Nokia.

Zbog toga uporedo sa razvojem mobilnih telefona ide i ponuda dodatne opreme za telefone. Oprema za mobilne telefone ima primarnu ulogu da zaštiti aparat od oštećenja i produži njegov vek, ali i da dodatno pojača postojeće performanse.

Pored maski za telefon, deo opreme za mobilni telefon čine zaštitne folije i stakla, punjači, slušalice, držači, selfie štapovi…

Zaštitna stakla i folije – da vaš telefon uvek izgleda kao nov

 

U poslednje vreme tržište su potpuno osvojili telefoni sa osetljivim ekranom (touch screen). Izuzetno su atraktivni i jednostavni za korišćenje, ali skoro isto toliko osetljivi na ogrebotine i udarce. Najčešći razlozi zbog kojih ovi telefoni završavaju u servisima za popravku upravo su oštećenja ekrana.

Oštećen ili polomljen ekran može u potpunosti ugroziti rad telefona. Zbog toga se javila potreba za dodatnom zaštitom displeja i tako su nastale zaštitne folije za telefon. Najnoviji trend su zaštitna stakla koja pružaju još veću sigurnost i zaštitu.

Samolepljiva zaštitna stakla za telefon su izuzetno tanka (do 0,4mm), lako se montiraju na ekran i potpuno su neprimetna. Ona ne remete funkcionalnost telefona, a čine ga otpornim na oštećenja. Ukoliko vam telefon ispadne, polomiće se samo zaštitna folija, a ekran će ostati neoštećen.

Pored klasičnih providnih, možete izabrati i zaštitna stakla sa raznovrsnim efektima. Tako za svog ljubimca možete izabrati mat folije, koje ne dozvoljavaju da odsjaj sunca ili druga svetlost ometaju korišćenje uređaja.

Ukoliko želite da vaš telefon blista, izaberite Diamond folije koje ekranu daju svetlucavi odsjaj.

Dobar punjač čuva bateriju

 

Starije generacije sećaju se mobilnih telefona kada su baterije trajale i po nedelju dana. Takvi modeli deo su istorije. Evo i zašto.

Noviji telefoni imaju mnoštvo mogućnosti i aplikacija koje smanjuju trajanje baterije, pa je prosek trajanja sveden na 10-12 sati.

Neretko je jedan od kriterijuma pri odabiru telefona upravo dužina trajanja baterije. Pouzdan način da očuvate bateriju jeste kvalitetan punjač proverenih proizvođača opreme za telefone. On će obezbediti kontinuirano punjenje jakim izvorom energije.

U skladu sa potrebama i načinom života možete odabrati kućni, prenosivi ili auto punjač za telefon.

Selfi štapovi za savršene fotografije

 

Da li ste se i vi nepovratno zarazili selfimanijom? Skoro da ne postoji osoba koja nema barem jedan samostalan ili grupni selfi.

Poslednjih godina svet su osvojili selfi štapovi (selfie sticks), gadžeti koji vam pomažu da napravite savršenu fotografiju na bilo kom mestu. Više ne morate moliti prolaznike ili prijatelje da vas fotografišu, niti tražiti osobu sa najdužom rukom u društvu da bi fotografija uspela. Selfi drške postoje u različitim bojama i oblicima, mogu se rastegnuti do 1m, pa u kadar može stati više osoba.

Najnoviji modeli selfi štapova povezuju se sa telefonom putem bluetooth-a tako da vas samo jedan klik deli od savršenog selfija ili panorame. Takođe, ove spravice postale jedan od najprodavanijih poklona za praznike, pa eto ideje ako ne znate šta nekome da poklonite.

Slušalice za telefon – uživajte u omiljenoj muzici bilo gde i bilo kada

 

Slušalice za mobilni telefon omogućavaju nam da se ne odvajamo od svog telefona ni kada šetamo, šopingujemo, trčimo ili se bavimo nekim drugim sportom ili aktivnošću. Sa slušalicama smo znatno mobilniji i fleksibilniji.

Proizvođači opreme za mobilne telefone svakodnevno izbacuju nove, unapređene modele koji korisnicima pružaju više mogućnosti i slobode. Najnoviji trend su sportske i bluetooth slušalice ergonomskog oblika, specijalno dizajnirane za muškarce i žene, različitih veličina, oblika, boja i sa brojnim dodacima.

Kada birate slušalice, najbitnije je da one imaju kvalitetan zvuk. Zato je važno opremu za telefon kupovati isključivo u proverenim prodavnicama sa poznatim brendovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *